La importància de deixar-se ajudar en la cura

Cuidar una persona amb demència pot ser emocionalment i físicament esgotador. En aquest desafiament, deixar-se ajudar esdevé essencial. Fa uns anys, es vivia tenint en compte la comunitat: existia el suport del veïnat, molta gent es coneixia, i, en definitiva, es creava una xarxa de relacions d’ajuda. Avui dia, en canvi, ens trobem en una comunitat molt més individualista. Per tant, la persona que cuida es pot arribar a sentir molt sola si decideix fer-ho sense comptar amb ningú. Per això, considerem important fer-se la pregunta: aquesta situació la vull viure realment en soledat? Aquesta solitud pot acabar pesant i transformar-se en aïllament o en malestar, de manera que la qualitat de la cura també se’n veu afectada.
Per tant, deixar-se ajudar ens permet alleugerir la càrrega i millorar la qualitat de vida, tant de qui cuida, com de la persona malalta. La persona cuidadora ha de poder descansar i tenir temps per cobrir les seves necessitats per tal de preservar la seva salut i vitalitat. I la persona afectada es mereix viure en un entorn enriquit i ajustat a les seves capacitats.
Poder acceptar l’ajuda externa enforteix la xarxa de suport: amistats, familiars i professionals de la salut poden oferir perspectives valuoses i recursos que millorin l’atenció brindada.
Aprofitem tot el que tenim a l’abast! Si vols informació, ens trobaràs a la Casa de Cultura o al 656671227.