Exitosa Memory Marxa 2023

Passat diumenge 22 d’octubre’23 vam celebrar la Memory Marxa, la caminada solidària organitzada per l’AFA-VO de Sant Cugat contra l’Alzheimer, i que té per objectiu sensibilitzar a la població i recaptar fons per a la lluita contra aquesta malaltia.

En l’edició d’enguany, la quarta, els participants podien escollir entre tres itineraris diferents amb la idea que tothom hi pogués participar. Anaven des de l’itinerari curt  de 5,8 Km, passant pel mitjà de 9,5 Km i el llarg de 17 Km.
Amb sortida al Parc de Can Vernet, tothom que va participar va rebre una samarreta commemortiva de l’esdeveniment i una bossa amb obsequis.
La sortida de l’itinerari llarg, que va ser el més matinera a sortir, la va donar l’alcalde de la ciutat, en Josep Maria Vallès que també va voler participar en aquesta iniciativa solidària.
Qui va escollir el recorregut curt, arrivaba a l’esgésia de Santa Maria de Campanyà, església documentada l’any 1047 (segleXI), des del 1176 consta com una de les set parròquies que estructuren el territori de Sant Cugat.
Els qui van escollir l’itinerari mig, marxaven cap a l’ermita de Sant Adjutori i el Forn Ibèric, passada la masia de Can Borrell, dins de la Vall de Gausac a la Serra de Collserola. L’ermita és una església del segle X i forma part de l’iventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. La primera datació és del 962, i formava part de les propietats del monestir. Va tenir una gran importància durant molts anys en haver-se format a la vall un gran nucli de poblacio durant l’alta edad mitjana.
El forn ibèric, està a tocar de l’ermita pertany al període baixrepublicà romà (segles II i I aC) i va ser reformat íntegrament l’any 2003.
Per últim, els caminadors i caminadores del recurregut llarg, van anar cap el Turó de la Magarola (mirador de les aus Maria Gispert), passant per la font de Sant Sever, la Font de Can Ribas, pel Turó de Valldaura i per l’ermita de Sant Adjutori al tornar. Aquest Turó de la Magarola, de 430 metres sobre el nivell del mar, té unes vistes fantàstiques de Barcelona i tot el Vallès i durant els mesos de setembre i octubre, ornitòlegs contractats pel Consorci del Parc de Collserola, fan el seguiment de la migració tardoral d’ocells rapinyaires.
Cap a les 14:30 h es va donar per acabada aquesta multitudinaria i exitosa caminada solidària.
Des de l’AFA-VO volem donar les gràcies a tothom qui ha participat, a tots i totes que he ajudat, els qui us heu solidaritzat amb la causa, i als voluntaris i voluntaries que han estat presents en tot moment. Fins l’any vinent!