Informació Catalunya Alzheimer

Compartim amb vosaltres aquestes píndoles d’informació de Catalunya Alzheimer. Esperem que siguin del vostre interès

Curs Dementia Care Mapping bàsic

Ofereix un mètode d’identificar l’excel·lència de l’atenció des del punt de vista de la persona amb demència, receptora d’aquesta atenció.

Dol i final de vida: La relació d’ajuda com a tècnica d’acompanyament

La mort i especialment el procés de morir és una preocupació latent que ens afecta i que sovint ens crea un sentiment d’impotència.

Com afrontar els canvis de conducta en persones amb Alzheimer

És important poder identificar conductes amb temps per a poder reconduir-les o saber observar quin ha sigut el desencadenant per poder regular-lo

Recursos i prestacions per a persones amb demència

El curs anirà enfocat a transmetre els principals recursos socials, econòmics i jurídics per a la persones amb demència i els seus  familiars

Procés del dol i pèrdua: acompanyament al dol i la mort

Enfocat als diferents processos de pèrdues i dol que ens porta el deteriorament cognitiu així com l’acompanyament al dol i la mort 

El impacte del diagnòstic. El metge diu que tinc Alzheimer, ara que puc fer?

És el moment de aprofundir una mica en el procés, i conèixer alguna cosa mes de lo que tothom ja sap, que ens ajudi a entendre’l, a l’hora que pair-lo i acceptar-lo.

Caixes de reminiscència: tècnica que ens ajuda a fer aflorar els records

Tècnica per a connectar amb records mitjançant elements evocadors significatius relacionats amb la història de vida de una persona per així poder generar un producte que sigui vehicle per treballar les emocions i relacions de les persones grans.

Ioga gratüit per a cuidadors de persones amb Alzheimer

Sabem que dediqueu tot el vostre temps i esforç a cuidar, per això ara volem cuidar-vos a vosaltres perquè tenir cura d’una persona amb Alzheimer comporta dedicar-li tot el vostre temps i afecte, i  aquesta situació genera desgast i estrès. Les classes de ioga estan totalment adaptades a la realitat dels participants.

Grup de suport per a Cuidadors
 

Obrim nou grup per a cuidadors (i familiars) subvencionat per l’Ajuntament de Barcelona. Un espai per compartir, amb altres persones que es troben en situacions similars, l’experiència que suposa tenir cura d’una persona amb demència.