Els meus quatre fills.

Escrit al Tot Sant Cugat

Vicenç Valls

Fill de malalt d’Alzheimer

Sóc un home casat amb una dona meravellosa que m’ha fetel regal de donar-me tres fills. Tenen 3, 8 i 10 anys. El quart fill l’he aportat jo a la família, té 75 anys: el meu pare amb Alzheimer.

Mai no hauria arribat a imaginar que els papers es canviarien d’aquesta manera: que un fill passi a fer de pare.

A les discussions dels meus tres fills sobre qui té el comandament s’afegeix el meu pare que, és clar, sempre guanya.

La meva esposa ha establert un horari amb tots, que de vegades, no funciona. L’avi no fa cas, ja que sap que té Alzheimer i això té algunes avantatges. A l’hora de sopa passa el mateix, especialment a les postres. Ai si la meva dona posa més gelat als nens que a ell!

Jo ja miro de fer-los entendre que l’avi no està bé, que ell se’ls estima; però no hi ha manera. L’avi és el malcriat, el consentiti el que no es dutxa si no vol. Admiro la meva dona i l’estimo per la família que m’ha ajudat a formar. Però l’admiro encara més per estimar i respectar el meu pare; encara que endevino, de vegades te ganes de posar-lo cara la paret o de deixar-lo sense postres.

Leave Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.

CatalàEspañol